luni, 27 mai 2013

MOBILA PENTRU APARTAMENTUL DE BLOC

CUM ALEG MOBILA DE APARTAMENT?

Primul lucru de care trebuie sa tinem seama atunci cand alegem mobila pentru un apartament de bloc, fie ca este vorba de mobila cumparata din magazine sau mobila facuta pe comanda, trebuie sa tinem seama de un aspect important: nu dorim sa aglomeram apartamentul.

Acesta ar fi primul principiu, in ceea ce priveste mobilarea apartamentului de bloc. Daca mobila este prea inghesuita, chiar daca vei avea destule spatii de depozitare, atmosfera creata va fi apasatoare, iar mobila va fi un impediment in realizarea curateniei perioadice.

Un alt aspect in privinta alegerii mobilei de apartament ar trebui sa-l reprezinte incadrarea perfecta a obiectului de mobilier in respectiva camera. De exemplu, tv-ul sa nu fie orientat spre lumina puternica, deci comoda TV trebuie gandita a fi aranjata in acest sens.

Avem nevoie de spatii de depozitare, in special in bucatarie si in camara. Nu neglijati nici spatiile din dormitor. Mobila de dormitor nu creaza mari impedimente daca prezinta o anumita aglomeratie. In sufrazgerie, insa, aglomerarea mobilei reprezinta o idee proasta. Sufrageria trebuie sa fie aerisita, usor de curatat, placuta petrecerii unui timp indelungat. Culorile mobile asortate pe cat posibil varului, parchetului, trebuie sa relaxeze privrea. Evitati utilizarea unei mobile greoaie in sufragerie. Mobila din sufragerie trebuie sa va inspire liniste, relaxare si mai ales sa va faca sa va simtiti acasa.

Mobila de bucatarie trebuie bine structurata si gandita, in special in functie de capacitatilr noastre intr-ale gatitului, dar si in functie de cat de ordonati suntem. Unii dintre noi petrec mult timp in bucatarie, la cafeaua de dimineata, dupa amiaza la o sueta. Acest fapt impune ca mobila de bucatarie sa iti permita o minima relaxare. Nu poti sa ai momente de liniste si relaxare pe niste taburete din lemn, cu sezut de 20x20 cm.

In principiu, mobila trebuie sa-si aiba locul si mai ales utilitatea intr-un apartament de bloc. Apartamentele de bloc "nu-si pot permite" mobila de umplutura.
AsternuturiSiProsoape.ro