marți, 21 mai 2013

IMPORTANTA MOBILIERULUI

Utilitatea mobilei in ambientul locuintei

Chiar daca locuim la casa sau la bloc, orice spatiu poate fi pus in valoare, cu mici imbunatatiri. Atunci cand ne gandim la amenajarea lucuintei, holurile raman, de obicei, pe ultimul loc. Dar arhitectii sunt de parere ca trebuie profitat de orice spatiu al casei, oricat de mic. De la mobilerul micut si cochet pana la lumini, umbre, plante decorative si statuete, holul poate fi personalizat, fara a-l incarca, insa, excesiv. Daca holul e micut si duce la etaj, putem agata pe pereti poze cu oameni dragi sau picturi si desene, inramate la fel, dispuse pe inalt si pe lat, intr-un joc geometric. Daca spatiul este mai mare si leaga intrarea de camera de zi, o masuta mica din lemn, cu o vaza inalta din sticla, in care sunt puse, aparent neglijent, florile, este de efect. Un truc este sa punem o oglinda pe perete, in spatele vazei cu flori, care va crea un efect de spatiu si lumina.

Daca urcam la etaj si avem un hol lung intre dormitoare, putem amenaja o biblioteca. Rafturile pentru carti sunt destul de inguste si, astfel, eliberam sufrageria sau un birou mult prea incarcat.
O idee cocheta este amplasarea unui scaun impletit intr-un colt, pe care sa fie puse doua-trei pernute din satin. Alaturi, un dulap ingust din lemn masiv, lucrat frumos, eventual cu doua-trei rafturi. Pe acesta poate fi pusa o vaza cu flori sau o tavita aurie cu un ceainic si cescutele asortate. Pe perete putem rezema un tablou abstract. Daca holul are intr-un capat un geam, amplasarea unei statuete inalte, a carei silueta se distinge in lumina zilei, este suficienta.

Holul - tratat ca orice camera
Specialistii spun ca sunt foarte multe modele de amenajare a unui hol, pentru  a nu ramane un spatiu fad si plictisitor. Trebuie tratat ca si o camera. O piesa de mobilier micuta si cocheta, o vaza sau un cos cu flori, eventual un tablou sau un joc de poze pe perete dau personalitate spatiului. Cand vine vorba de lumini, ideale sunt cele colorate, agatate de perete sau de tavan, ori o veioza micuta, amplasata discret. In cazul in care holul are lumina naturala, se poate renunta la aceste artificii.
Daca am cumparat casa la cheie, trebuie sa ne descurcam cu spatiul ramas pentru hol, sau, atunci cand facem un plan, trebuie sa avem in vedere pastrarea unei suprafete mai mari pentru hol, fiindca optiunile de amenajare pot face din intrarea si drumul spre inima casei o adevarata placere vizuala.
AsternuturiSiProsoape.ro